Szőnyeg és kárpíttisztítás

Szőnyeg és kárpittisztítás gyors határidővel,Budapest egész területén akár ingyenes kiszállással tisztítjuk ki szőnyegét vagy kanapéját az Ön Otthonában néhány óra alatt.

Nyerje vissza bútorai, szőnyegei eredeti színét, üdeségét és szabaduljon meg a makacs foltoktól kárpittisztítással! Professzionális technikával cégünk gondoskodik róla, hogy ülőgarnitúrája és szőnyege visszakapja tisztaságát, frissességét és újra üde illat vegye körül Önt otthonában. Több éves szaktudással és megbízható extrakciós tisztítógépekkel varázsoljuk kanapéja kárpitját és szőnyegét újjá. Választhat bio kárpittisztítást is attól függően mire van Önnek szüksége. A bio takarítószereink teljes mértékben vegyszermentesek,nem allergizálnak. A szőnyegtisztítási technológiák közül a leginkább elterjedt az extrakciós vizes tisztítás. Mielőtt belemennénk a részletekbe, tisztáznunk kell, mit jelent az extrakció. Mindenképpen valamilyen vegyi kivonást, eltávolítást jelent. Tehát mondhatjuk, hogy a takarítás egyfajta extrakció.

Tisztítószeres vizet juttatunk a szőnyeg szálai közé, ekkor időt kell hagyni arra, hogy a kérdéses és hasznos kémiai átalakulások lejátszódhassanak, hiszen sokszor az a hiba, hogy a reakció idő kivárására nincsen elegendő türelmünk. Tapasztalt szakemberek már a szőnyeg minőségét és szennyezettségét látva meg tudják mondani, milyen vegyszerekre van szükség, és ha kombinációs eljárást alkalmaznak, akkor is meg tudják határozni a pontos hatóidőt. A szőnyegtisztító gép úgy működik, hogy a vegyszeres nedvességet a szőnyegbe juttatja, megfelelő nyomás alkalmazása mellett, aztán a szennyezett vizet visszaszívja a rendszer. Nyilván a víztelenítés nem tökéletes, a szőnyegek nedvességtartalma jócskán megnő, így szükség van egy szárítási folyamatra. Ennek az időtartama függ a szőnyeg méretétől, anyagának minőségétől, azonban minden esetben 10-20 óra közötti száradási idővel szinte minden esetben számolnunk kell.

A száraz habos technológia egyre inkább elterjedt, kiváltva a sima vizes extrakciós eljárást. A habképződés lényege, hogy a szőnyegkefére a habgenerátor juttatja a szőnyegsampont, aminek hatására kemény hab képződik a szennyezett szőnyegfelületen. A hab fogja a szennyeződéseket felvenni a szőnyeg felületéről. Ennek a módszernek nagyon nagy előnye, hogy a szőnyeg annak ellenére, hogy nagyon jól tisztítható, nem nedvesedik át olyan nagymértékben, mint a vizes extrakciós eljárásnál. Ennek következtében a szőnyeg hamarosan járható állapotba kerül, ezt nem mondhatjuk el a vizes extrakciós eljárásnál.

A legnagyobb kihívást az erőteljesen szennyezett szőnyegek tisztítása és fertőtlenítése jelenti minden esetben. Hajlamosak vagyunk rengeteg felesleges erős vegyszeres kiképzésnek kitenni szőnyegeinket, tönkretéve azok érzékeny szerkezetét, majd ha sikerrel is járunk, az csak látszólagos eredmény, ugyanis a sérülések után gyorsabban és visszafordíthatatlanul szennyeződhet sérült szőnyegünk.

Megfelelő vegyszer megválasztása után egy tárcsás géppel alaposan átdolgozzuk a szennyezett szőnyegfelületet, ügyelve arra, hogy minél nagyobb a felület, annál gyorsabban játszódnak le a hasznos kémiai reakciók. A hatóidő betartása nagyon fontos ebben az esetben is, hiszen ha túl sokáig várakozunk, akkor tönkremehet szőnyegünk, ha kevés ideig várunk, akkor nem történik meg a tisztítás. Ebben az esetben elpocsékoltuk a drága vegyszereket. Újra kell kezdeni a folyamatot, felesleges kezelésnek kitéve szőnyegünket. A lakástextíliák tisztántartása nagyon fontos, gondoljunk csak a szemmel nem látható szennyeződésekre. Ha biztosak akarunk lenni abban, hogy otthonunkban nem szaporodtak fel a veszélyes és olykor allergiás rohamokat is kiváltani tudó mikroorganizmusok, mindenképpen érdemes tapasztalt és jól felkészült takarítókat hívni segítségül.

Back to top
Takarítás minden szinten